По-рано днес на брифинг от левицата обявиха, че ще поканят всички

...
По-рано днес на брифинг от левицата обявиха, че ще поканят всички
Коментари Харесай

ДБ и Възраждане умуват за офертата на Корнелия

По-рано през днешния ден на брифинг от левицата оповестиха, че ще поканят всички парламентарни групи на диалози, с цел да обсъдят какво може да се усъвършенства сред първо и второ четене на бюджета в посока поддръжка на служащи, на небогати, възрастни и уязвими. Те показаха терзание от решението на служебното държавно управление да внесе в Народното събрание план за удължение на сегашния бюджет, което съгласно социалистите значи заледяване на приходите при увеличаващи се цени. 

Надежда Йорданова от ПГ на " Демократична България " (ДБ) заяви, че всеки един от тези въпроси предстои да бъде разискван на съвещание на парламентарна група, след което Демократична България ще изрази своето мнение. За диалозите, препоръчани от левицата, отговори, че не може да разяснява хипотези на този стадий, тъй като съответни писмени оферти към момента няма.

Тя напомни, че за ДБ приоритет са законопроекти около трите значими стълба, по които ще търсят единодушие - енергийна самостоятелност, ясна позиция за войната в Украйна и законопроекти за промяна в правосъдната власт. Законопроектът за следствие и търсене на отговорност от основния прокурор и неговите заместници, ограничение на пълномощията му, са измежду значимите за обединението, както и ограниченията за поощряване на бизнеса, за опцията всяко домакинство да поставя по омекотен режим фотоволтаични панели.

Според Петър Петров от " Възраждане " пари би трябвало да има и за обществени заплащания, и за възобновяване авиоресурса на Българската войска. Необходима е рационализация - не за доста милиарди, както се правеше до момента, и смятам, че и двете тематики заслужават вниманието на Народното събрание, уточни депутатът.

От " Възраждане " подхождаме извънредно градивно, в случай че бъде импортиран бюджет, подсигурявам от името на парламентарната група, че ще създадем всички нужни оферти, както при актуализацията тази година, за възстановяване стандарта на българските жители, увери той. Петров не можа да каже дали ще вземат участие в срещите на Българска социалистическа партия, само че добави, че постоянно са били открити за всевъзможни диалози. Той обаче посочи, че " Възраждане " има позиции, които би трябвало да следва, в случай че желае да отговори на упованията на симпатизантите и членовете си.

„ Нинова трябваше да ореже парите за военните самолети и да отпусне повече обществени помощи, когато беше в ръководството, а не в този момент да поддържа предлагането на служебното държавно управление ”, разяснява Петров, съобщи БГНЕС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР